Installatie

Paul Brown Stadium krijgt nieuwe energie met aangepaste RCF-luidsprekers

Durrel Sports werkte samen met RCF om zijn concertklare, kenmerkende geluid te leveren aan het thuisveld van Cincinnati Bengals. Met meer dan 580 grootformaat luidsprekers onder RCF-catalogusproducten en op maat gemaakte ontwerpen, werd Paul Brown Stadium opnieuw opgeladen als een van de best klinkende sportfaciliteiten in de VS. Alles op tijd geleverd ondanks de wereldwijde pandemie.
De Cincinnati Bengals nemen het de afgelopen 20 jaar op tegen NFL-rivalen in het Paul Brown Stadium. Deze gridiron-arena met 65.515 zitplaatsen heeft altijd de hoogste prioriteit gegeven aan de kracht en kwaliteit van zijn audiosystemen. Evenwel bekend als de locatie van uitvoeringen van artiesten variërend van Kenny Chesney tot Guns N ‘Roses, onderschrijft PBS, zoals de lokale bevolking het noemt, het idee dat geluid dat door zijn hallen en zitgedeeltes reist, moet voldoen aan de verwachtingen op concertniveau op alle niveaus , of het nu op een speldag is of voor speciale evenementen.

Daartoe werd dit najaar een driefasig project voltooid om de originele, 20 jaar oude audioblauwdruk van het stadion nieuw leven in te blazen, en debuteerde op 4 oktober voor een kleiner publiek dat toekeek hoe de Bengalen de bezoekende Jacksonville Jaguars versloegen. Ontworpen en geïmplementeerd door Durrell Sports Audio Management uit Nashville, Tennessee, is het nieuwe systeem een ​​amalgaam van oudere componenten van het werkpaard, verbeterde audioverwerking en aangepaste luidsprekers die in Italië zijn gebouwd, uitdrukkelijk om te voldoen aan de behoeften van deze unieke applicatie van RCF.

“Paul Brown Stadium is anders dan alle andere in het land als het op audio aankomt”, legt John Horrell van Durrell uit. “Elk aspect van de game-day-productie, van eenvoudige aankondigingen tot muziek, is zo live als je kunt krijgen. Er is hier niets dat zelfs maar vaag lijkt op een vooraf opgenomen tv-programma. Dat is de reden waarom we, toen we werden gekozen om de audio te upgraden, vonden dat het essentieel was om een ​​systeem te creëren dat in staat was tot echte, hoge prestaties op concertniveau. ”

Het upgradeproject werd in drie fasen geïmplementeerd, met de eerste kick-off in 2018 en met onder meer nieuwe vertragingsluidsprekers van RCF naar het bovendek en luifelniveau. Fase twee voegde in 2019 ongeveer 120 nieuwe RCF-luidsprekers toe aan het lagere niveau en 70 meer aan het canopy-niveau, samen met acht dubbele 21-inch RCF-subwoofers aan elke kant van het canopy-niveau.

Fase drie van het project werd in januari 2020 goedgekeurd, dus in februari was de klus aan de gang, waarbij Durrell nauw samenwerkte met Louisville, Kentucky’s United Electric om de nieuwe visie werkelijkheid te laten worden. Toen de pandemie vanaf maart wereldwijd zijn greep op arbeid en materiaal verscherpte, hield het ontwerp- en installatieteam zich standvastig aan de bouwdeadlines met hulp van leveranciers en fabrikanten, waaronder RCF.

Kritisch voor de audio die in deze ruimte te horen is en voor het geluid dat door de hele schaal reist, speelden op maat gemaakte, met de hand gemonteerde luidsprekers van RCF een prominente plaats in de fase drie toevoegingen.

Kritisch voor de audio die in deze ruimte te horen is en voor het geluid dat door de hele schaal reist, speelden op maat gemaakte, met de hand geassembleerde luidsprekers van RCF een prominente plaats in de fase drie toevoegingen. Kasten met brede horizontale dekking aangeduid als model HVL 15-L1 en luidsprekers met smalle dekking met het modelnummer HVL 15-P1 werden door de Italiaanse fabrikant geleverd als eenmalige aangepaste eenheden die alleen voor PBS werden gebouwd volgens de specificaties van Durrell. Tussen deze op maat gemaakte dozen met lange worp werden standaardaanbiedingen uit de RCF-catalogus, waaronder de kasten van model P 4228, P 3115T en P 6215, in een groot aantal afgewisseld als downfill.
Based around a horn-loaded symmetric design, the custom HVL 15-L1 cabinets from RCF are outfitted with a pair of 15-inch drivers at the low-end, a pair of 10-inch midrange drivers, and two titanium dome compression drivers with four-inch voice coils at the top. All of the transducers feature neodymium magnets. With a frequency response of 43 Hz – 18,000 Hz (-10 dB), these three-way, long-throw boxes are driven in bi-amped mode and are capable of producing a maximum SPL of 133 dB (LF) and 145 dB (MHF). Horizontal coverage is 90°, while vertical coverage spans 30°.

The eight HVL 15-P1 loudspeakers built by RCF for the PBS installation share many of the same design characteristics as their 15-L1 brethren, once again operating in the same frequency range and employing a bi-amped, horn-loaded symmetric design, passive filtering between the mid and high-frequency sections, and the same external construction. Equipped with the same latest generation transducers as the 15-L1 across the board, the 15-P1s differ in that they offer 60° x 30° coverage.

Widely recognized for their ability to put serious sonic horsepower within the confines of a stadium while maintaining intelligibility and even coverage at every seat, Durrell spent a lot of time analyzing the Q values required of the system and had the custom RCF long-throw enclosures built accordingly. Q is the directivity factor of the speaker.

“Understanding the Q speaker values in a stadium environment is imperative to managing reflections,” Horrell says. “Q, of course, in its simplest terms, is the speaker ‘throw’ value—how far the audio carries away from the speaker. Designing the correct Q speaker values in PBS was our biggest challenge, and with proper processing plus the custom RCF boxes built right to our own precise specs, we created a distributed system that no matter where you’re sitting you won’t be annoyed by a loudspeaker intended to bring coverage to somewhere else.”

De uitgebreide dekking in de faciliteit is uitstekend, het is een geheel nieuwe ervaring voor onze fans”

In de kom en door de concourslagen vertelt Scott Simpson, uitvoerend producent van JungleVision Productions, dat de RCF-luidsprekers van het vernieuwde audiosysteem verschillen van hun voorgangers in termen van balans en algehele dekking. “De uitgebreide dekking in de faciliteit is uitstekend, het is een hele nieuwe ervaring voor onze fans. Live stadiongeluid is een uniek dier omdat er harde, reflecterende oppervlakken en grote open ruimtes in overvloed zijn. De gedachte die in dit ontwerp is gestoken in combinatie met de aanwezigheid van de ventilatoren in de tribunes om ongewenste reflecties te helpen absorberen, brengt het hele systeem tot leven. Paul Brown Stadium kan zichzelf nu blijven classificeren als een van de werkelijk geweldig klinkende locaties ter wereld. “
Wat betreft hoe het stadion nu klinkt vanuit het perspectief van John Horrell, hij heeft het volgende te zeggen: “Toen we met het systeem debuteerden, was het publiek misschien klein, maar het was erg enthousiast. We werden allemaal doodgekieteld door hoe het klonk. Het had punch, en niets werd tot de dood samengeperst. De lineariteit was geweldig en riep emotie op – een pure aanwezigheid die iedereen ontroerde en opwond. OK, ik ben een analoge man, maar dat is moeilijk om uit een digitaal product te komen. Het heeft bovendien een dynamiek die het tot een van de betere systemen in de NFL maakt. We hadden dit nooit kunnen doen met line arrays, en gezien de geschiedenis zou dit allemaal nog eens 20 jaar of langer moeten duren. “

“Wij allemaal hier en in Italië vonden dat dit project van vitaal belang was als een boost voor ieders moreel”

Onder leiding van CEO Arturo Vicari, was het RCF-team dat in Italië werkte, toegewijd om de behuizingen op tijd te laten ontwerpen, bouwen en afleveren bij Paul Brown Stadium. “Wij allemaal hier en in Italië vonden dat dit project van vitaal belang was om ieders moreel te stimuleren”, zegt Tarik Solangi, National Sales Manager van RCF USA. “Met extra voorzorgsmaatregelen om iedereen veilig op het werk te houden, heeft de fabriek het werk uitgevoerd en onze leveringsbeloften nagekomen. Naast het virus was onze grootste uitdaging het aanpassen van onze producten aan de strenge eisen van het stadion. “

Het project vertegenwoordigt een mijlpaal omdat het het kenmerkende geluid van RCF naar een van de meest prominente sportfaciliteiten in de VS brengt.

Voor CEO Vicari is het project een mijlpaal omdat het het kenmerkende geluid van RCF naar een van de meest prominente sportfaciliteiten in de VS brengt. “Alles bij elkaar genomen”, vertrouwt hij toe, “was het een behoorlijke uitdaging voor ons gezien de complicaties die door de pandemie waren veroorzaakt. De eer is echt te danken aan alle teams aan beide zijden van de Atlantische Oceaan die de taak desalniettemin feilloos hebben uitgevoerd en gecoördineerd. Het project was ambitieus, zelfs als het door de lens van een wereld van vóór COVID-19 werd bekeken. Het besluitvaardig en op schema bereiken in de context van de huidige moeilijkheden is een bewijs van de inspanningen van alle betrokkenen. “