Installatie

Adlib upgradet Tunbridge Wells Baptist Church met RCF HDL 26-A

Tunbridge Wells Baptist Church in Kent, VK, heeft zijn PA aanzienlijk geüpgraded met een RCF HDL 26-A ultracompacte actieve tweeweg line array. Het systeem is door Adlib gespecificeerd en geïnstalleerd nadat het bedrijf met succes had geboden op het volledige audiovisuele contract – inclusief verlichting en projectie – nadat het vorige systeem het einde van de levensduur had bereikt.

Tim Robinson van Adlib: “Het proces begon in oktober 2017 en we hebben gaandeweg verschillende iteraties doorlopen.” De offerte die ze gaven, overtrof niet alleen de opdracht voor prestaties, maar voldeed ook aan het budget, evenals aan de eis van een discreet, elegant systeem, afgewerkt in wit. Na verschillende opties te hebben overwogen, was Robinson ervan overtuigd dat “de HDL 26-A de kerk het best mogelijke resultaat heeft opgeleverd.” Hij legde uit: “De akoestische modellering in EASE Focus toonde aan dat we een ongelooflijk gelijkmatige SPL en een consistente toonbalans door het hele publiek konden bereiken, terwijl we de versterking vóór feedback op het podium maximaliseerden. De beschikbaarheid van het systeem in het wit was de sleutel om een ​​systeem van deze omvang te integreren in het interieurontwerp. “

Elk van de twee hangers bestaat uit zeven HDL 26-A-elementen, geïntegreerd met een paar vliegbare HDL 35-AS 15-inch subwoofers. Ondanks dat de luidsprekers zelfaangedreven waren, waren er geen praktische gewichtsbeperkingen. “Hoewel ze zelfaangedreven zijn, is het HDL 26-A-systeem nog steeds lichter dan sommige extern aangedreven concurrenten,” bevestigde hij. “De bouwkundig ingenieur had bevestigd dat er voldoende capaciteit in het dak was, omdat de PA direct onder een massieve betonnen balk was geplaatst, dus installatie met de vliegende hardware van RCF was ideaal.”

Een ontwerpcriterium was dat alle LF-elementen gevlogen moesten worden. “De compatibiliteit tussen de HDL 35-AS en HDL 26-A maakte dat een gemakkelijke beslissing. Om praktische redenen houdt het de vloer vrij en alle items uit de buurt; en om akoestische redenen maximaliseert het de efficiëntie en samenhang van de arrays en betekende het dat we de eerste rijen niet zouden vermoorden met sub. “

Bovendien biedt de levering van zes RCF HD 10-A actieve tweeweg wedge-monitoren extra flexibiliteit. “Omdat ze zelfaangedreven zijn, biedt dit maximale waarde voor de klant omdat ze kunnen worden gebruikt in verschillende configuraties in andere delen van de kerk, en opnieuw kunnen worden ingezet als drie stereo PA’s”, zegt Robinson, die voorstander is van monitoren met eigen stroomvoorziening in multifunctionele faciliteiten. Ten slotte is er een paar RCF MR 50 in de foyer geïnstalleerd, aangedreven vanaf de matrix op de mixer zodat deze onafhankelijk kan worden bediend.

Maar, voegt hij eraan toe, het RCF-systeem zou niets zijn zonder de geavanceerde controle van RCF’s eigen RDNet. “De granulariteit van de controle die wordt geboden door individuele versterking en FIR-verwerking in elke box is geweldig en draagt ​​echt bij aan een consistente toon in het hele publiek.” RDNet Measure, het tweekanaals FFT-meetsysteem met 4 ingangen dat is opgenomen in de nieuwste versie van RDNet, is een andere bonus. Robinson zei: “Ik zie veel ingenieurs, of ze nu al RCF-gebruikers zijn of niet, die de gratis software alleen voor die functie installeren.”

Wat de distributie betreft, zegt hij: “Het toehoordersgebied is bijna precies vierkant en daarom is het ideaal door de 100 ° horizontale dekking en variabele verticale dekking [van HDL 26-A].” De nieuwe PA zal zowel de huisaanbiddingsband als het gesproken woord comfortabel behandelen. In de toekomst heeft het ook de capaciteit om alle privé-verhuurfuncties te vervullen die de kerk misschien wil vervullen.

Samenvattend zegt het installatieprogramma: “Hoewel de HDL 26-A zo goed klinkt als ik dacht dat hij zou zijn, overtrof de HDL 35-AS mijn verwachtingen ver. Ik verwachtte in totaal vier 15 ”om een ​​mooi full-range systeem op te leveren, wat meer dan voldoende zou zijn voor een aanbiddingsband, maar nauwelijks met broekfladderende sub. Het feit dat de HDL 35-AS zo laag en zo luid gaat, ondanks dat de doos fysiek zo klein is voor een 15 “, betekent dat er ergens RCF-hekserij in zit!”

Ten slotte, zegt hij, was de steun die RCF tijdens het hele proces ontving voorbeeldig. “Ze waren altijd zeer communicatief en alle componenten kwamen op tijd uit de fabriek, ondanks dat ze midden in een pandemie zaten.”

“DE CONSISTENTIE EN VERSPREIDING VAN HET GELUID EN DE MANIER WAAROP HET ZOWEL BIJ EEN LAAG ALS EEN HOOG VOLUME BLIJFT, IS ONGELOOFLIJK.

‘Worship Team Leader’, beaamde Jack Beattie. “Toen ik het systeem voor het eerst hoorde, blies het me weg. De consistentie en spreiding van het geluid, en de manier waarop het soepel blijft op zowel laag als hoog volume, is ongelooflijk. Ik kan me niet herinneren dat ik in een zaal was en merkte dat het geluid zo goed was. Ik ben ook aangenaam verrast door de monitoren, die gebalanceerd klinken – en of ik nu in-ears of podiummonitors gebruik, ik verwacht dat de ervaring qua helderheid vergelijkbaar is. “

Hij identificeerde ook andere voordelen. “Historisch gezien is de kerk actief geweest in stadsbrede initiatieven en heeft ze vaak PA-systemen moeten sjouwen zodat verschillende bands deze kunnen gebruiken bij verschillende evenementen; maar nu kan ik me voorstellen om het monitorsysteem op andere, efficiëntere manieren te gebruiken. ”

De geluidstechnicus van de kerk, Dave Jarvis, voegde eraan toe:” Vooral de bas was indrukwekkend en het systeem was over het algemeen net zo goed of beter dan ik had verwacht. Ik hoef minder EQ te doen omdat ik niet tegen het systeem vecht om het ‘normaal’ te laten klinken. De zang springt er natuurlijk uit. ”

Zelfs de zangers merkten op dat ze zichzelf voor het eerst konden horen: “Ze ontdekken dat de HD 10-A in een andere klasse valt”, riep Jarvis uit.